Компанията-майка на Facebook Meta премахна батальона Азов, част от украинската национална

...
Компанията-майка на Facebook Meta премахна батальона Азов, част от украинската национална
Коментари Харесай

Meta махна Азов от списъка с опасни организации

Компанията-майка на Фейсбук Meta отстрани батальона " Азов ", част от украинската национална армия с хипотетични крайнодесни политически пристрастености, от листата си с рискови лица и организации, заяви Engadget.

Това значи, че членовете на батальона към този момент могат да основават сметки във Фейсбук и Instagram и да разгласяват, без Meta автоматизирано да маркира и отстранява тяхното наличие. В добавка, други консуматори могат да се изричат положително за батальона, без да бъдат наказвани, стига, несъмнено, постовете им да дават отговор на стандартите на общността на компанията.

" Войната в Украйна докара до смяна на събитията в доста области и стана ясно, че батальонът " Азов "  не дава отговор на строгите ни критерии за установяване като рискова организация “, разяснява представител на Meta пред The ​​Kyiv Independent.

Пред Washington Post хората на Зукърбърг допълват, че неотдавна са започнели да гледат на батальона като на обособена единица от други групи, свързани с крайнодясното националистическо придвижване " Азов ".

По-конкретно, компанията уточни политическата партия Национална корпорация на Украйна и създателя Андрий Билецки, отбелязвайки, че те към момента са в листата й с рискови лица и организации.

" Речта на омразата, знаците на омразата, апелите за принуждение и всяко друго наличие, което нарушава стандартите на общността, към момента са неразрешени и ние ще премахнем това наличие, в случай че го открием ", споделят от Meta.

В течението на войната в Украйна доста от истинските " азовци " починаха, огромна част от тях - в обсадата на Мариупол.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР